Hvorfor både virksomhed og forfatterskab?

Hvorfor holder du dig ikke bare til at skrive bøger? Med jævne mellemrum bliver jeg spurgt om, hvorfor jeg “gider” beskæftige mig med to virksomheder på én gang. Hvorfor jeg bruger tid på både mit forfatterskab og på virksomhed – altså forfatterbranding.

I princippet kunne jeg også godt holde mig til at skrive. Hvis dét at være forfatter var det eneste lyksaliggørende for mig. Hvis jeg fandt 100 procent tilfredsstillelse i, at bruge al min tid på research, skrivning og redigering.

Men det gør jeg ikke.

Misforstå mig ikke; jeg elsker at skrive. Jeg elsker, når en idé sprænger alle mine planer og presser sig så massivt på, at jeg er nødt til at smide alt, hvad jeg har i hænderne og kaste min kalender langt væk, så jeg kan fordybe mig i at skrive. Det er fantastisk!

For en tid.

Ikke for altid.

Problemet er, at det ikke passer så godt med min flyvske personlighed og mit ønske om at hjælpe andre. Derfor er det et rigtig godt match for mig at kombinere min tid mellem at skrive og drive virksomhed. På den måde kan jeg bringe flere af mine kompetencer i spil og gøre min hverdag meget mere varieret.

Jeg elsker nemlig også, at se andre vokse og udvikle sig. En medarbejder, der får øje på et potentiale, hun havde glemt alt om. Glæden i hendes øjne, den ild det tænder i hendes indre. Det er fantastisk. Det var det jeg elskede allermest ved at være leder. At få medarbejderne til at vokse, udvikle sig og blomstre. Faktisk elskede jeg det så meget, at jeg af og til overvejer, om jeg burde gå tilbage til den karrierevej. De faste lønchecks, firmagoderne, strategierne og samarbejdet. Men hver gang jeg overvejer det, så kommer jeg også i tanke om, hvad jeg så skulle sige farvel til:

Friheden

Mulighederne for selv at bestemme

Jeg ville være nødt til at bytte det for at være låst fast i et 8-16 hamsterhjul med meget lidt tid til at skrive – og så taler vi slet ikke om, at de færreste lederjobs kan klares på 37 timer/uge.

Det er derfor det passer mig så godt at køre både mit forfatterskab og min forfatterbranding virksomhed. Det giver mig den afveksling, jeg har brug for. Den afveksling, der gør, at jeg har endnu mere energi til at skrive.

Har du fundet din opskrift på en god hverdag? Hvad virker for dig? Hvad får dig ud af sengen om morgenen?
Jeg elsker når du deler, så lad os blive klogere på hinanden – her, på facebook eller på mail.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.