Skrivegrupper og creative writing

Mange forfattere oplever et godt udbytte af en skrivegruppe og en af de mest velafprøvede metoder er creative writing metoden.
Der er forfattere, der mødes på biblioteker, caféer og i dagligstuer over hele landet for at drøfte deres tekster og give hinanden fif til at stramme den op eller tvist til plottet. Det kan være en gruppe ligesindede forfattere, der skriver inden for samme genre, eller det kan være forfattere, der har et ønske om at gøre hinanden bedre ud fra hver deres ekspertiser.

CREATIVE WRITING
Du kan danne en gruppe efter creative writing metoden. Den kaldes også nogle gange for Iowa-metoden, fordi den er opfundet på Iowa Universitet. Efter denne metode mødes 10-12 personer, der alle har skrevet en tekst af en på forhånd aftalt længde og sendt rundt til alle. Alle i gruppen læser alle tekster, så de kan give respons. Der gives respons i en time pr tekst, mens forfatteren har mundkurv på. Deltagerne skiftes til at gennemgå teksten og fortælle, hvilken genre, de mener, det er, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør. Forfatteren kan så tage noter undervejs og bestemmer selvfølgelig selv, hvilke rettelser og kommentarer, der er relevante. Når alle har givet respons, tages mundkurven af forfatteren, der så må svare på nogle af de spørgsmål, der kan være opstået undervejs. Jeg har sådan en gruppe og har også inspireret flere andre forfattere til en lignende gruppe. For at være mere effektive har vi dog valgt kun at være 3 til 4 i gruppen, men principperne er de samme.

Du kan læse om creative writing og meget andet i Genvejen til succes som forfatter, der fås som trykt bog og e-bog.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.