Efter du har udgivet din bog – 3 oprettelser du skal huske

Når du har udgivet din bog, er der stadig en masse du skal have gjort, hvis du er selvudgiver.

Hvor meget af det, du selv skal gøre, afhænger af, hvor du udgiver. I skemaet kan du se nogle af forskellene på de forskellige selvudgiverforlag, men der kommer hele tiden nye til. Så husk at undersøge, om det forlag, du vælger, kan tilbyde dig den hjælp, du har brug for.

Da jeg lavede oversigten sidste forår kostede det 399,- kr at få din bog på andre platforme hos Saxo Publish, men lige i øjeblikket kører de kampagne, så du kan tilmelde din titel gratis, men det koster så i stedet 49,- kr om året at være tilmeldt.

Hos BoD kan du vælge at udgive hhv e-bog og trykt bog helt gratis, men hvis du vælger pakken til 399,- kr (classic kaldes den), så tilmeldes din bog til diverse biblioteks- og boghandlerdatabaser og der sendes pligtaflevering. BoD’s trykkeri har fået nye maskiner, så de kan trykke endnu billigere i dag. Undersøg derfor altid selv priser osv, da selvudgivermarkedet virkelig udvikler sig i disse år.

Husk at tilmelde din bog til:

Forlagonline

Forlagonline.dk er boghandlerforeningens bogportal. Det er her boghandleren bestiller bøger, så hvis du ønsker at din bog skal kunne købes i boghandlen, skal den oprettes her. De ansatte er venlige og hjælpsomme, så vær ikke bange for at spørge om hjælp.

DBC og pligtaflevering

Alle har pligt til at aflevere to eksemplarer at det, man udgiver offentligt i Danmark til Det Kgl. Bibliotek. Du skal selv sørge for at aflevere til Det Kgl. Bibliotek. Digitale udgivelser fra internettet høster Det Kgl. Bibliotek selv.
Du kan læse mere om pligtaflevering på pligtaflevering.dk  Når du udgiver din bog, skal den indsendes sammen med et særligt oplysningsskema til isbn@dbc.dk eller Dansk Bogfortegnelse i Ballerup. Husk også at sende to eksemplarer ekstra, hvis du ønsker, at din bog skal have mulighed for at få en lektørudtalelse. Vær dog opmærksom på, at kun ca. 25 pct. får en lektørudtalelse. En lektørudtalelse er en beskrivelse af bogens anvendelsesmuligheder, målgruppe og kvalitet til bibliotekerne og øger chancen for at din bog kommer på biblioteket. Jeg har dog en del bøger på danske biblioteker, uden nogenside at have fået en lektørudtalelse.

Copydan

Der er intet krav om, at du skal oprette dit materiale hos Copydan, derfor glemmer mange forfattere at tilmelde sig. Men hvis du ønsker at få betaling, hver gang en offentlig institution kopierer fra dine bøger, så er det her du skal være oprettet. Det gælder både musikere og forfattere.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.