Den lidende forfatter

Tilhører du gruppen af lidende forfattere?

Ja, undskyld, nu provokerer jeg nok lidt, men jeg møder forbavsende mange forfattere, der foretrækker at kæmpe sig gennem livet, fordi de kun sælger 200 bøger, hver gang de udgiver en bog, selv om den fik fine anmeldelser og forlagsredaktøren roste den til skyerne og udråbte forfatteren som årets stjerne. Det holdt så bare kun indtil forlaget udgav den næste bog og rampelyset blev rettet mod en anden.

Jeg var stjernen i en uge. En måned efter kunne min bog købes til en halvtresser i boghandlen.

Sådan sagde en nedtrykt forfatter til mig en af de gange jeg var til et arrangement i Forfatterforeningen. Hun havde kun solgt omkring 200 bøger og vidste ikke hvad hun skulle stille op. Og jeg har mødt mange efter hende.

Forfattere, der skriver godt og som brænder for at komme til at leve af det, men som ikke kan sige deres 8-16 job op, fordi de aldrig ville kunne leve af den ringe indtægt de får fra deres bogsalg.

Der bliver udgivet næsten 15.000 bøger om året i Danmark (fag+skønlitteratur, Danmarks Statistik).

Hvis din bog ikke skal forsvinde i mængden, bliver du nødt til at gøre noget ved dit forfatterbrand. Hvis du bliver rigtig stor tager forlaget sig sikkert af det for dig, men indtil da er du nødt til selv at tage dit forfatterskab seriøst, hvis du vil have en chance for at kunne leve af det.

Der er ingen der er bedre til at fortælle om din bog end dig. Du skal bare lære hvordan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.