Hvad er succes?

succesfuld mand på toppen af et bjergHvad er succes? Det spørgsmål har jeg stillet mig selv og talt med flere om her på det seneste. Handler succes kun om det ydre? At være rig, sælge mange bøger, få gode anmeldelser?

Handler succes kun om følelsen af at komme i mål? Øjeblikket når man når toppen af bjerget?

For mange tror det er sådan, men for mig personligt ville det være hult, hvis det “bare” var det det handlede om.

Jeg kommer til at tænke på den forfatter, jeg havde til coaching, som skrev krimier, fordi genren var populær, så hun regnede med at der var størst chance for succes i denne genre. Men hun havde helt glemt at få sig selv med i det hun lavede. Glæden ved at skrive var forsvundet og det hele var en kamp for at få ord ned på papiret.

“A writer is someone for whom writing is more difficult than it is for other people.”
― Thomas Mann, Essays of Three Decades

Hvorfor bruge din tid på noget du hader?

Hvorfor beskæftige sig med noget, hvor man skal kæmpe og noget der ikke er sjovt, hvis man kan vælge en anden vej? Hvis man kan følge sit hjerte og arbejde i flow?

Det er for mig, hvad succes handler om. At skabe et liv, der passer til den jeg er og den jeg har lyst til at være. Ikke at skulle presse mig ned i en one size model, hvor jeg føler jeg skal lægge bånd på mig selv og sætte begrænsninger for min udfoldelse. En hverdag hvor jeg har føringen.

Men det kræver også at jeg holder et vågent øje på nogle af de andre mål for succes. For uden bogsalg ingen mad på bordet. Og så forsvinder fornøjelsen ved at bestemme selv lidt, ikke?

Hvad er succes for dig?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Hvad er succes?

  1. Birgitte Jørkov
    10. august 2018 at 13:18 (6 år ago)

    Succes som forfatter er for mig at skrive noget som jeg synes er vigtigt at få skrevet, og så bagefter få tilbagemeldinger fra læsere som har haft en god og forundringsvækkende oplevelse, at møde læsere som kommer for at møde mig fordi de har læst mine bøger og synes de var værd at bruge tid på – og så at have økonomisk overskud på bogproduktionen.
    Selvfølgelig vil det heller ikke gøre noget hvis de professionelle læsere en dag gav mig et skuldeklap eller en pris.