Du skal ikke være en anden

Du skal ikke forsøge at være en anden, for at opnå den succes du ønsker. Du skal bare være mere synlig – mere dig.

Hvad holder dig tilbage?

Jeg synes, det er interessant at finde ud af, hvad det er, der holder os tilbage fra at få det liv, vores hjerte synger efter. Jeg bliver ved med at undres over de, ofte meget kreative, måder, vi finder på for at spænde ben for os selv. Jeg er ikke selv undtaget, desværre. Det sker for os alle i større eller mindre grad. Jeg møder det hver eneste gang jeg coacher en forfatter – spire, nyudkommet eller mere erfaren.

Lad mig give dig et meget håndfast eksempel på forfattere, jeg har talt med i løbet af det sidste år.

Historier fra det virkelige liv

Der er Hanne (navnene er ændret for anonymitetens skyld), som har udgivet sin første bog. Hun får rigtig fin respons fra dem, der har læst hendes bog. Hun ved at flere ville kunne få glæde af hendes bog, hvis de bare vidste den eksisterede.

Så er der Øjvind. Han har skrevet sin femte bog. De har alle solgt i omegnen 200-300 eksemplarer, han har fået et par gode anmeldelser hist og pist og han vil egentlig bare vide om hans bøger har potentiale til mere.

Det virker måske som to meget forskellige personer, der har brug for noget forskelligt, men da vi får talt os igennem, hvad de hver især har gjort og hvad de gerne vil, kommer vi frem til samme resultat: De har brug for at markedsføre sig mere. De har brug for at flere får øje på deres bog.

Hvordan reagerer du på noget nyt?

Vi taler om forskellige muligheder og om, hvad de kan gøre, og her bliver det tydeligt at de to alligevel er meget forskellige.

For mens Hanne svarer, at det da skal blive spændende at udforske nye medier, og at hun glæder sig til at afprøve videofunktionen i hendes mobiltelefon, så er Øjvind straks afvisende. “Jeg skal ikke filmes.” Korslagte arme. End of story.

Jeg forsøger at finde andre muligheder sammen med Øjvind, men det viser sig hurtigt, at han faktisk slet ikke vil gøre noget anderledes, end han plejer. Han har en facebook profil og en hjemmeside, hvor han laver et opslag hver gang, der kommer en ny bog.
“Det har jo virket meget godt de sidste ti år,” siger han.
“Har det? Skal vi spole tiden tyve minutter tilbage? Kan du huske hvad du sagde?”
Det kunne han selvfølgelig godt, men Øjvind var nået frem til, at hvis han skulle gøre noget anderledes eller lære noget nyt, så ville han hellere blive der, hvor han var.

Er det okay med dig?

Det er naturligvis helt fint, hvis han har det godt med det, men hvis hjertet stadig synger efter at finde ud af om ikke flere læsere kunne få glæde af han bøger, så er det jo noget skidt. For som så mange andre har sagt før mig, får vi ikke anderledes resultater ved at blive ved med at gøre det samme som vi hele tiden har gjort.

Forskellen på om vi gror fast i:

  • “Jeg har ikke evnerne til at finde ud af det”
  • “Jeg er for gammel til at lære noget nyt”
  • “Jeg er blevet syg, så jeg kan lige så godt opgive”
  • eller tusind andre

handler om indstilling. Om du ser dig selv som offer, dvs én livet sker for, som er uden chance/evne/skyld/ansvar, eller om du tager ansvar for, at komme derhen, hvor du gerne vil. Om du er åben for at prøve noget nyt.

Tager du ansvar?

Når du tager ansvar for at ændre dit liv, bliver din indstilling til at finde løsninger meget anderledes. Du bliver mere åben. Mere dig.

Du skal ikke være en anden. Hvis det er det, du kæmper med, så kan jeg berolige dig med, at det er derfor din indsats ikke lykkes. Du skal bare være dig selv. Det kan også være det aller sværeste, det ved jeg. For hvem er du?

Tja, det er det du skal finde ud af, så du kan være mere dig.

P.S. Jeg har lige liket Hannes anden video, hvor hun læser op fra sin bog. Det samme har 247 andre og den er allerede set over 1.000 gange. Den første gav hende et ekstra salg på 57 bøger, men endnu vigtigere fik det flere til at skrive sig op til hendes nyhedsbrev. Og det betyder at hun har nemmere ved at sælge til dem næste gang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.