I træning som forfatter

Er du i træning som forfatter? Eller hvordan håndterer du den krævende skriveopgave, det kan være, at få skrevet en bog?

At skrive er lige som at være sportsmand eller at træne seriøst. Jeg kom til at tænke på det, fordi jeg er i gang med et større genoptræningsprogram, efter jeg faldt ned ad trappen og halvvejs invaliderede mig selv. Programmet, jeg træner efter, er lagt af en af Danmarks førende trænere indenfor smertegenoptræning. Og det er nøje tilrettelagt med perioder med træning ved varierende styrke og restitutionsperioder, også kaldet pauser.

Husk de vigtige pauser

Du får nemlig mest ud af træningen med passende pauser. På samme måde er det med skriveriet, og det er noget af det, jeg er allerbedst til at glemme selv. Jeg er nemlig meget bedre til at piske mig selv, end til at være tilfreds med der hvor jeg er. Og det betyder at jeg sædvanligvis knokler til udmattelse, i stedet for at indlægge passende pauser.

Det er ikke det første genoptræningsprogram jeg er igennem og nu tænker jeg, at de andres manglende succes måske skyldes de manglende pauser.
Og træningen er jo ikke det eneste, selvfølgelig.

Skriver du som du træner?

Jeg gør ofte det samme, når jeg skriver. Bliver fuldstændig fanget af en idé, af et plot og en historie, og skriver fra tidlig morgen til sen aften. Hvis børnene ikke er hjemme, holder jeg kun pause når jeg ikke kan holde mig mere. Dropper måltider og alt mulig andet og bare skriver, skriver, skriver.

Pas på dig selv og hold længere

Jeg er godt klar over, at det ikke er sundt, men i øjeblikket føles det som det vigtigste i hele verden. For hvad hvis jeg glemmer det jeg har kørende rundt inde i hovedet? Hvad hvis jeg mister tråden?
Men måske ville det være endnu bedre – og blive endnu bedre – hvis jeg ventede med at skrive igen til i morgen, så jeg kunne få mere end tre-fire timers søvn.

Træningsprogrammet har mindet mig om det, måske kan det være med til at lære mig de passende intervaller mellem at arbejde og hvile. Lige som i træningen.
Hvad med dig?
Er du god til det med pauser?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on I træning som forfatter

  1. Annette Dollard
    12. januar 2018 at 16:33 (6 år ago)

    Fint indlæg. Og ja – jeg synes jeg er rimelig god til det med pauser, i hvert fald på skrivefronten! Belært på den hårde måde, er jeg også ved at putte det ind på andre felter af mit liv. Men jeg forstår godt at det er en udfordring for mange.