Bliv god til video og lav dine egne bogtrailere

For lidt over en uge siden startede jeg kampagnen for min 5. krimi og til den hører der naturligvis også en bogtrailer. Jeg har fået rigtig mange kommentarer og spørgsmål om den og derfor tænkte jeg det kunne være relevant at lade dette blogindlæg handle om, hvordan du kan lave dine egne bogtrailere

Der er sikkert mange programmer, du kan gøre det i, men jeg har kun prøvet at bruge iMovie og derfor er det også det jeg deler et tilbud på herunder. Hvis du har en iPhone findes iMovie også til den og du kan lave det hele på den.

Video

Hvis du vil bruge videoklip i din film, så er det i gang med at filme. Øvelse gør mester, så bare prøv dig frem. Køb en selfiestang og tag ud på nogle af din bogs lokaliteter og fortæl lidt om handlingen. Det elsker læserne at høre om. Eller sæt dig foran din computers indbyggede kamera og læs op fra din bog. Der er masser af muligheder uden du behøver indkøbe det store udstyr. Min erfaring er, at læserne godt kan lide, at det kan ses, at forfatteren har lavet det selv. At det ser autentisk ud. Så vær ikke bange for, at det ryster lidt en gang i mellem, eller at billedet ikke altid er knivskarpt.

Billeder

Du kan sagtens lave en bogtrailer uden at have et eneste filmklip. Så bruger du bare billeder i stedet. I mange af mine bogtrailere er der ikke et eneste filmklip. De består udelukkende af billeder. Når du bruger billeder skal du huske at sikre dig, at du har rettighederne til billederne.
I bogtraileren til Forsvundet brugte jeg de billeder, min grafiker havde lavet til bogomslaget. Det fungerede fint i en af skabelonerne fra iMovies.
Det virker bedst, hvis du tager billederne igennem et billedbehandlingsprogram først, så de får det rette udtryk, din egen stil og den helt rigtige farvetone for din genre. Hent evt pdf’en Sådan laver du forsider der sælger for tips og tricks til farvetoner osv for de forskellige genre.

Lav din egen bogtrailer med iMovie

Jeg har lavet et eKursus i hvordan du kan lave din egen bogtrailer med iMovie. I kurset gennemgår jeg, hvordan du:

  • kan lave enkle bogtrailere ud fra skabeloner
  • kan lave dine egne skabeloner
  • ksn lave videoer helt fra bunden
  • hvordan du tilføjer musik og får din egen jingle
  • hvordan du uploader til YouTube

Fordi jeg er i ekstra godt humør her op til lanceringen af min næste krimi har jeg besluttet mig for at give dig et rigtig godt tilbud og sælge kurset for en meget lav pris. Jeg vil nemlig rigtig gerne have at flere forfattere kan leve af deres drømmejob <3

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.