Del mens du vokser

At dele mens du vokser kaldes også for frugttræstrategien

Vent ikke med at dele til du kan det hele. Del mens du vokser og lad læserne (og andre forfattere) være med på din rejse.

For et par uger siden var jeg til Forfatterforeningens julebogmarked (jeg delte mine oplevelser her) og selv om jeg ikke fik det store bogsalg ud af det, så fik jeg networke lidt, så dagen var ikke totalt spildt.

Frygten for bloggen

En af snakkene gik på det at blogge og frygten for at virke pinlig eller ikke have noget at dele. Jeg kender udemærket til denne frygt og tager selv en sving om med den med jævne mellemrum (hvis den fylder for meget i dit liv, vil jeg dog anbefale dig en tid hos en dygtig terapeut, som kan kurere din angst), men det er ikke det samme som at du ikke skal gøre det.

Tænk på, at lige gyldigt hvor du er på forfattertrappen, er der altid nogen, der er på trinet under dig. Det betyder at de kan lære af dig. Og jeg vil gerne røbe en hemmelighed for dig:

Det er mere inspirerende at følge én, der er lige foran dig, end en der allerede er i mål.

Det er også årsagen til, at man i coachverdenen både taler om vision (den helt store drøm, der godt kan virke lidt uopnåelig), mål og delmål. Delmålene er hurtigere at opnå og giver en større følelse af succes – hvorved du bliver mere motiveret og dermed når de større mål.

Del mens du vokser

Derfor vil der altid være nogle, der er interesseret i at følge din rejse. Rigtig mange læsere drømmer om at udgive en bog/ blive forfatter (helt op mod 80 pct. iflg nogle undersøgelser), og selv om de færreste realiserer det, så inspirerer det dem at følge dig.

Lige nu synes jeg det er sjovt at dele mine erfaringer og refleksioner. Det er ikke sikkert jeg gider det, når jeg har tre assistenter at herse med og skal overveje om mit outfit passer bedst til den røde, sorte eller hvide Jaguar (it might happen!). Så selv om jeg ikke er i mål i forhold til min vision – og måske aldrig kommer det – så har jeg stadig en masse at dele og der er mange, der kan bruge det til noget (det tyder de tilbagemeldinger jeg får i hvert fald på 🙂 ).
Så mon ikke du også har noget at dele med verden?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.