Derfor skal du slå stavekontrol fra

Unge kvinde skriver på bærbar PCDet første du skal gøre, når du sætter dig til at skrive på dine næste roman, novelle eller digt, er at slå den automatiske stavekontrol fra.

Find dit skriveflow

Når jeg skriver i flow kan jeg nemt skrive 7.000 ord på en almindelig arbejdsdag med omkring 6 koncentrede timers skrivning. Men når stavekontrollen er slået til lyser de røde streger hele tiden op og distraherer mig fra mit flow. Og så bliver det sjældent til mere end 2-3.000 ord på en arbejdsdag. Det handler ikke kun om at være så effektiv som mulig (selv om jeg helt klart har en svaghed for at eliminere spild og fremme effektivitet), men endnu mere om at opnå den ideelle skrivetilstand:

Den tilstand hvor kreativiteten flyder ud gennem dine fingre og ned gennem tastaturet med lethed og velbehag.

Writers high

Vi kunne kalde den tilstand for writers high, fordi den på mange måder minder om runners high. Den tilstand, hvor du nærmest svæver på en sky og kan blive ved og ved. Tid og sted forsvinder og det eneste der eksisterer er dig og den historie du er ved at fortælle.

Writers High – den tilstand hvor kreativiteten flyder ud gennem dine fingre og ned gennem tastaturet med lethed og velbehag

Det flow bliver let forstyrret. Jeg har for eksmepel haft sværere ved at komme i skriveflow efter vi har fået hunde. For begge hunde kommer hver femte minut for at tjekke om jeg er ok. Hvis jeg ikke ser dem, skubber de til mig med snuden. Det er vældig sødt men også ødelæggende for mit skriveflow. Det samme er syge børn, der kalder på hjælp til det ene eller det andet, eller på andre måder skal serviceres i løbet af dagen.

Luk døren og skab ro

Jeg øver mig i at blive bedre til at lukke døren og fortælle dem, at de næste to timer vil jeg ikke forstyrres. Men når jeg så endelig har skabt dette rum, så er det vigtigt at jeg ikke lader alt mulig andet forstyrre mig.

Røde streger er helt klart et af de forstyrrende elementer. Derfor vil jeg anbefale dig at slå det fra, mens du skriver. Så kan du lå det til igen, når du skal til at redigere. Der er det et velkomment redskab der kan redde dig fra en meget dyr korrekturregning, men først der.
Andre forstyrrende elementer, du bør overveje at slå fra, er popup besked om at der er kommet mails, beskeder fra messenger eller opdateringer fra facebook. Lad telefonsvareren klare dine telefonsamtaler i de to timer og lad stave- og tastefejl være, så skal du se, så bliver det meget lettere at blive i skriveflow.

Og lad mig endelig vide om du kan mærke en forskel, når du implementerer mine forslag. God skrivelyst.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.