Lidenskabelige linjer – Kær-Litt

Notatet jeg skrev på min iphone den 17. marts 2016. Visionen, der nu bliver til virkelighed.

Der er intet bedre, end når ens visioner får ben at gå på. Når andre kan se idéen i de vilde drømme. Det er lige sket for mig (igen).

For halvandet år siden var jeg til krimimesse i Horsens for første gang. Mit job havde kollideret med messen de andre år og indtil forfatterskabet var mere solidt, var jeg nødt til at prioritere mad på bordet over fornøjelsen ved at møde ligesindede forfattere og læsere. Men da jeg skiftede fokus, kunne det endelig lade sig gøre i 2016.

Den fantastiske krimimesse

Jeg synes Krimimessen var fantastisk. Jeg havde kun oplevet Bogforum, som jeg flittigt besøgte, også før jeg begyndte at udgive bøger, men jeg var debutant på Krimimessen. Og det var skønt. Det er et fantastisk koncept biblioteket i Horsens har fået sammensat. Muligheden for at være tæt på læserne, tale med dem og møde andre forfattere er helt unik. Intimiteten og det autentiske miljø.

Visionen og store drømme

Da jeg kørte hjem søndag eftermiddag tænkte jeg, at det var helt fantastisk for Horsens at de havde Krimimessen og fantastisk for krimigenren. Vel hjemme ville jeg bestille hotelværelse til næste års krimimesse – for den skulle jeg ikke gå glip af. Men der var allerede udsolgt på alle hoteller, kroer og bed & breakfaster i en 15 km radius af Horsens!

Først ærgrede jeg mig, men så tænkte jeg: Hvor er det fedt for Horsens! Tænk hvis man kunne lave sådan noget på Sydhavsøerne. Jeg skrev mine tanker ned, og vidste med det samme, at det på ingen måde skulle være en kopi af Krimimessen, for vi har ikke et nedlagt fængsel eller andre bygninger, der ville egne sig til en krimimesse. Men vi har overflod af hyggelige herregårde og romantiske haver. Og vi har Lolland-Falster Lovestorm og en masse ildsjæle. Så jeg snævrede mig hurtigt ind til kærlighed. Ikke mindst fordi kærlighedslitteraturen på mange måder befinder sig samme sted lige nu, som krimien gjorde, da Horsens Bibliotekerne valgte at sætte fokus på den.

No love, no story.

Deepak Chopra

Der er mange, der læser kærlighedslitteratur. Prøv bare at se på de mest solgte ugeblade, Familiejournalen, Hjemmet og Søndag. Forfattere som Jojo Mojes, Lucinda Reiley og EL James begejstrer millioner af læsere verden over. Men der er ikke så meget status i at skrive kærlighedslitteratur. Endnu. For det håber jeg kærlighedslitteraturfestivalen vil være med til at ændre på.

Vil du med?

I løbet af næste uge begynder vi at tage imod ansøgninger til oplæsninger, forfatterinterviews, stande og bogsigneringer, så hvis du har skrevet eller digtet i kærlighedsgenren, så hold øje med hjemmesiden og meld dig evt til nyhedsbrevet.

Her kan du læse mere om Kær-Litt – festival for lidenskabelige linjer. Jeg håber, vi ses den 5.-6. maj 2018.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1Pingbacks & Trackbacks on Lidenskabelige linjer – Kær-Litt

  1. […] der ikke en bogmesse i din genre? Så lav en selv! Jeg har før delt min vision for en kærlighedslitteraturmesse, men her får du opskriften på, hvordan du kan komme i gang med at planlægge din egen, hvis du […]