Vælg et mobilvenligt tema til din hjemmeside

kvinde ser på sin mobilJeg håber, du har fået styr på GDPR i forhold til din hjemmeside og nyhedsbrev, som jeg skrev om i sidste uge. Denne gang kommer det også til at handle om din hjemmeside (har du ingen hjemmeside? Så er der hjælp at hente her).

Jeg har nemlig lige fundet ud af at Google tilpasser deres algoritmer så hjemmesider, der har et mobilvenligt layout rangeres højere end hjemmesider, der ikke er mobil- og tabletvenlige.

Hvad betyder mobilvenligt eller ej for dig?

Det betyder, at hvis du ikke har et såkaldt responsivt tema installeret på din hjemmeside, så den er til at læse og navigere i på mobil og tablet, så bliver det sværere for dine læsere at finde dig.

Google har altid set med mildere graduerings øjne på hjemmesider der har et responsivt tema, men nu ændres algoritmerne bag Googles rangsystem, så mobilvenlighed tæller først og fremmest.

Hvad skal du gøre ved det?

Du kan starte med at åbne browseren på din mobil og tjekke hvordan din hjemmeside ser ud. Hånden på hjertet: kan den læses? Ser det pænt ud? Er det muligt at navigere på siden? Er den hurtigt indlæst, hvis du er på det mobile netværk?

Hvis du kan svare ja til alle disse spørgsmål, så behøver du ikke gøre mere.

Billedet viser hvor du finder temaet for din hjemmesideHvis du svarer nej til blot et enkelt, bør du se nærmere på din hjemmesides tema og opbygning.

Det nemmeste kan være at vælge et nyt tema. Det gøres temmelig nemt, hvis du har wordpress.

Hvis du har wordpress

Hvis din hjemmeside er opbygget i wordpress kan du logge ind på din hjemmeside og under udseende kan du klikke på temaer og her vælge et nyt tema blandt de mange tusinde gratis wordpress-temaer. Hvis du har et købt tema, findes der sikkert en opdatering, der er gjort responsivt. Jeg køber mine temaer hos Bluchic og Envato og begge steder modtager jeg en mail, når der er opdateringer til et tema jeg har købt. Hvis du ikke har fået link tilsendt til opdateringer af temaer du har købt, så prøv a kontakte det sted du har handlet.

Indlæser siden langsomt?

Hvis du kan se at din hjemmeside er længe om at blive indlæst, kan det være fordi du har meget grafik/ mange billeder på hjemmesiden og at disse er i for høj opløsning. Så er der ikke anden udvej end at give dem en webopløsnings makeover i dit billedbehandlingsprogram eller fx på canva.com. Har du wordpress kan du også gå ind på hvert billede og ændre fra “fuld størrelse” til “stor” eller “medium”. Du kan også vælge rediger på billedet og skalere størrelsen ned. Det vil betyde meget for din indlæsningshastighed.

Endelig har du også mulighed for at installere et plugin, der hedder Lazy Load. Det sørger for at din hjemmeside loader hurtigere.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Vælg et mobilvenligt tema til din hjemmeside