Sådan holder du fanen højt, når du tvivler på dig selv

Ros-og-gode-anmeldelser250Kender du de dage, hvor du ikke føler dig noget værd?
De dage, hvor intet vil lykkes?
Din redaktør eller betalæser har givet dig en sønderlemmende kritik, så du tvivler på om du nogensinde kan skrive et ord igen.
Kender du det?
Det gør jeg.
Det tror jeg, de fleste forfattere gør.

Påvirker det dig?
Hvis det får dig til at blive bedre, så er det helt ok.
Hvis ikke, så har du brug for en strategi til at få dig på højkant igen.
Og du må gerne låne min.

Den er lige her (erstat selv med dit eget navn):

“Gittemie har stille og roligt skrevet sig op i paranasset af krimiskribenter. Hendes 3. bind i Retsmediciner Pia Holm serien dokumenterer det.”

“Gittemie Eriksen leverer atter en kompetent krimiroman som er spændende, intersant og med et realistisk plot.”

“Jeg har “slugt” din bog Forblændet da jeg først kom i gang, blev jeg bare nødt til at læse den færdig. Håber ikke det varer alt for længe før du har en ny klar. Tak for endnu en god krimi.”

“Forfatteren har rørt en masse forskellige genre i gryden og kogt dem grundigt sammen. Der er med andre ord mange bolde i luften, men forfatteren har styr på dem, og man kan ikke andet end imponeres… Spændingen er til stede… skrive levende kan Gittemie Eriksen, både når det gælder det kriminal- og obduktionstekniske, udpenslingen af bestialske mord med lig, der er ved at gå i forrådnelse… Sproget er letløbende, billedsproget ofte frisk.”

“Spændende og fængslende krimi, jeg er fan. På et tidspunkt følte jeg, at det var en ”Fifty Shades” kopi, men det hele gav jo mening. Totalt gennemtænkt, stor ros til forfatteren. At handlingen udspiller sig i nabolaget giver lige et ekstra pust. Jeg kunne ikke vente med at komme i gang med næste bind ”Forsvundet”. Pia Holm og Lars Andersen er mine nye venner.”

“… godt skrevet og bevarer en god spænding hele vejen, og så gør det bestemt ikke noget at der er et “touch” af weekend sex samtidig med.”

“… selve krimiintrigen, hvis løsning man ikke gætter sådan lige uden videre, er flot bygget op og gennemført”

Kan du se det?
Er det svært at mærke?
Huskede du at erstatte med dit eget navn?

 

Bedre?
Så hvad skal du gøre?

Allerede nu – i dag – skal du begynde at samle på ros. Lav en mappe – fysisk eller på din computer – der indeholder al den ros du får. Anmeldelser, tilbagemeldinger fra læsere, betalæsere, redaktører… fortsæt selv listen!
Næste gang du har en øv-dag finder du mappen frem og læser lige indtil du har fået hævet dit humør. Hvis det ikke hjælper at læse dem en gang, så læs igen. Og igen.
Det dummeste du kan gøre er at lade kritikken stoppe dig.

Del gerne her på bloggen eller facebook, hvis du har dine egne strategier for at komme ovenpå igen, når du har ladt kritikken ramme dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Sådan holder du fanen højt, når du tvivler på dig selv

  1. Eileen Durhuus
    18. oktober 2016 at 12:25 (8 år ago)

    Hihi jeg elsker det her tip, det fører en lidt tilbage til barndommen hvor man både kunne være en frygtindgydende dronning eller en glad talende bamse og det tog vi jo ikke skade af dengang vel ? Hvorfor så ik tillade drømmene og fantasierne at få mere plads i vores liv.. Lots of Love ❤️❤️

1Pingbacks & Trackbacks on Sådan holder du fanen højt, når du tvivler på dig selv

  1. […] Efterhånden som jeg fik flere og flere tilbagemeldinger fra læserne steg min forfatterselvtillid og jeg begyndte at tro på, at det var ok den måde jeg arbejdede på. Jeg har tidligere skrevet et blogindlæg om, at holde fanen højt, når du tvivler på dig selv. Læs eller genlæs det her. […]