Taler du dig selv væk fra dit mål?

Taler du dig selv væk fra dit mål eller handler du på ideerne med det samme?

Jeg har iagttaget en tendens hos mig selv. Måske genkender du den også?
Jo længere tid, der går, fra jeg får en ide til jeg handler på den, desto mindre er sandsynligheden for at det bliver til noget.

Lad mig give dig et eksempel. I november sidste år udgav jeg en børnebilledbog om, hvordan roer bliver til sukker. En masse billeder af store maskiner og traktorer. Men lige i det jeg klikkede udgiv, fik min søn et tilbagefald, så alle mine idéer om markedsføring blev aldrig til noget. Da han var lidt oven på igen, synes jeg det virkede åndssvagt at markedsføre en roebog midt i julemåneden. Så jeg fik aldrig markedsført den mere end et enkelt facebookopslag.

Fra tanke til handling

Men her den anden dag sad jeg og forsøgte at få et overblik over min kalender, da jeg opdagede, hvor tæt vi egentlig var på næste roesæson (den periode, hvor roerne tages op og køres til sukkerfabrikken). Hey, tænkte jeg, det er jo nu roebogen skal bestilles, hvis man skal nå at have den klar til roesæsonen begynder. Og denne dag, havde jeg ingen blokering i forhold til at handle. En time senere havde jeg skrevet en kort beskrivelse og en motiverende mail og sendt til alle biblioteker. Og nu jeg var i gang, tænkte jeg at jeg lige så godt kunne skrive til medierne også. Så det gjorde jeg.

En anden gang jeg handlede med det samme, var da jeg skrev bogen “Genvejen til succes som forfatter.” Jeg havde lavet manuskriptet til et kursus, jeg kaldte “Fra hobbyvej til levevej, sådan bliver du forfatter” og var klar til at indspille det, da min søn blev syg. Der var ikke længere samme ro i huset, så jeg kunne ikke overskue at få indspillet alle de timer video. Jeg tænkte, f*ck det, nu har jeg skrevet manuskriptet. Jeg laver det da bare om til en bog. Så det gik jeg i gang med med det samme. Det tog en uge at sætte det op og rette det til, så det passede til en bog. Wupti, så fik jeg materialet ud alligevel. Kurset må så komme senere. I mellemtiden har en masse forfattere da i det mindste haft gavn af min delte viden.

Jeg taler mig selv væk fra mit mål

Nå, men det var dagen efter jeg havde sendt alle disse mails til biblioteker og journalister, jeg kom til at tænke på det med at handle. Hvorfor noget nogen gange lykkedes og andre gange ikke bliver til noget. Og for mit eget vedkommende tror jeg det meget handler om, at jeg simpelthen får talt mig selv fra det. Jeg når at slå alle “kan”, “bør” og så videre til . Kan jeg nu tillade mig at henvende mig? Hvad mon de tænker hvis jeg…? Nej, så god er jeg jo helelr ikke, at jeg kan tillade mig at komme der og… Alle de der begrænsninger er jeg rigtig god til at hive ned over mig selv. Men til hvilken gavn? Gavner det mine potentielle læsere? Nej, ikke rigtigt. Gavner det mig? Næh, det gør det ikke.

Så jeg øver mig i at slå tankestrømmen fra og handle med det samme, jeg får en god idé.

Hvad med dig? Er du god til at handle på de gode idéer du får?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.