Forfattere skal også leve

Forfattere skal også leveMin største frygt, da jeg startede som forfatter, var helt sikkert at skulle sælge. Jeg hader sælgertyper, og jeg føler mig som en prostitueret, når jeg skal stå og råbe: køb af mig, køb af mig, til tilfældige forbipasserende, for at skabe et salg.

Sådan foregik det på messer og markedsdage, da jeg startede som konsulent for 13 år siden. Som ukendt konsulent forsøgte jeg at efterligne, det jeg så, de andre konsulenter gjorde, men jeg følte mig slet, slet ikke tilpas i det. Jeg stoppede som konsulent og fik fast arbejde.
Men da jeg blev udgivende forfatter, måtte jeg på den igen. Jeg skulle jo have smør på bordet og mad til mine børn.

Men jeg opdagede, at det var helt anderledes nu. For nu solgte jeg noget, jeg brændte for. Noget, jeg havde lagt hjerte og sjæl i. Jeg opdagede også, at jeg egentlig ikke behøvede at sælge, men blot skulle informere om mine bøger. De læsere, der var i målgruppen for mine bøger, anså det slet ikke som at blive solgt til, men snarere som en kærkommen servicemeddelelse!

Så vær ikke bange for at sælge. Hvis læserne kan li’, hvad du skriver, vil de også være interesseret i at købe af dig. Du behøver ikke sælge på bilsælger måden, bare gør det. Fortæl dem, at du har brug for at de køber dine bøger, så du kan betale din husleje eller købe mad til dine børn. Fortæl, hvor spændende dine bøger er og del små appetitvækkere. Prøv det, det vil slet ikke føles som at sælge.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.