Hvornår skal du give op?

Hvis du har gjort disse 3 ting, og du stadig ikke sælger, så er det formentlig på tide at droppe forfatterkarrieren og blot skrive for din egen skyld. For hvis du skal sælge dine værker, så skal de være af værdi for andre. Men hvis du ikke kan se dig selv i øjnene og helhjertet svare ja til, at du har gjort de 3 ting, så er det for tidligt at opgive en karriere som forfatter.
Du har sikkert hørt til hudløshed, at hvis du bare brænder nok for det. Hvis du er passioneret nok og ønsker det nok, så skal du nok blive en succes.
Det er jeg ikke enig i.

Hvornår er du en succes?

Der er gabende tomt på biblioteker. Bøger er der næsten ingen tilbage af.

Du bliver en succes, hvis du leverer noget, der er af værdi for andre. Hold op med at leve i den lyserøde illusion, om at du leverer stor kunst, for hvis ingen interesserer sig for det, så er det uvæsentligt.
Hvis du vil leve af din kreativitet, så er du nødt til at skabe noget, folk er villige til at betale for. De dage, hvor en bog havde tjent trykomkostninger og forfatterhonorar hjem, når bibliotekerne havde indkøbt sine eksemplarer, er over. Bibliotekerne indkøber ikke ret mange bøger mere. Økonomien er stram, der er færre biblioteker og færre bøger på de biblioteker, der er tilbage.
Derfor kan forlagene ikke længere tegne kontrakter med forfattere, der skriver høj kunst som ingen forstår.

Test om det er interessant, før du bruger for meget tid

Når jeg starter med at skrive en ny bog, starter jeg altid med at skrive et kernekapitel. Dvs et kapitel der er vigtigt i bogen og antyder plottet. Når jeg har skrevet det, sender jeg det til mine betalæsere og afventer deres dom, før jeg skriver videre. Ofte skriver jeg videre på en anden roman eller en novelle, mens jeg venter.
Hvis de melder tilbage at det ikke gør indtryk på den, at det ikke rører noget i dem, så skal det enten skrives helt om, eller ideen skal droppes.
Jeg kan selvfølgelig godt vælge at skrive historien alligevel, men så skal jeg bare ikke forvente, at der er nogen, der køber den. For så narrer jeg mig selv.

Før du giver op

Men før du opgiver din karriere som forfatter, så skal du se dig selv i øjnene og kunne svare ja til disse 3 ting.
1. Du har gjort dit værk synligt for mange mennesker
2. Du har leveret et værk i den bedste kvalitet
3. Du har fundet den rette pris ift kvalitet, kendskab, genre og marked

Der er rigtig mange krimier at konkurrere med på Saxo.com

  1. Du har gjort dit værk synligt for mange mennesker 
    Der er lige nu mere end 55.000 e-bøger på Saxo i genren krimi og spænding. Når du udgiver en ny bog havner den aller bagest som nr. 55.961. Ingen læsere leder alle 55.960 titler igennem for at finde en interessant bog. Hvis du er heldig ser de måske de første 5-10 sider igennem. Det er 250-500 titler. Så medmindre din bog allerede har solgt rimeligt godt, kan du altså ikke forvente at sælge nogle blot ved at udgive din bog. Der skal mere til. Din bog skal måske ses af 100 mennesker hver gang, der er én, der køber. Og for at købe skal en kunde typisk have set et produkt 3-7 gange – medmindre du allerede er et kendt navn.
  2. Du har leveret et værk i den bedste kvalitet
    Dvs dit cover er så godt som det overhoved kan blive, der er læst ordentlig korrektur, din bog er opsat pænt og i det rette format osv. Se evt fif og vejledning til et godt cover under fanen gratis.
  3. Du har fundet den rette pris ift. kvalitet, kendskab, genre og marked
    Hvis du er ny, ukendt forfatter uden et stort forlag i ryggen skal du nok starte lavt. Læs evt mit blogindlæg om tillidstrappen. 

Elsker du idéen om at være den lidende forfatter eller kunstner?

Jamen jeg er kreativ. Det er min gave. Jeg har brug for at udtrykke mig.

Fint, men det er ikke nødvendigvis som forfatter eller kunstner. Du kan også være kreativ i din have, som snedker, du kan sy tøj, indrette dit hus osv. Du behøver ikke spille den lidende forfatter.
Det behøver ikke være alle, der kan lide dine værker, men der skal være nogle, der bare er helt vilde med det du laver, ellers bør du droppe det.

Vil du det virkelig?

Begynd i stedet at behandle dit forfatterskab som en forretning. Giv læserne det produkt de gerne vil have i stedet for at forsøge at påtvinge dem det, du vil lave. Det er lidt egoistisk, ikke? Hvis du ikke skriver bare en lille smule for læsernes skyld, så kan du ikke forvente, at de gider bruge tid og penge på det.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.