Er et liv som forfatter på fuld tid noget for dig?

Når du ser billeder af Sara Blædel, Jussi, EL James og andre storsælgende forfattere, der lever af det og endda lever rigtig godt, så tænker du sikkert: Bare det var mig!

Hvis du følger mig regelmæssigt her på bloggen, så ved du allerede, at jeg om nogen er fortaler for, at du skal udleve din drøm. Men brug lige et øjeblik på at overveje, om det reelt er en drøm, du har lyst til at leve?

Måtte forlade familien i to år

EL James – forfatteren til Fifty Shades-serien – måtte forlade sin familie i England i to år for at turnere USA tyndt, så hun kunne nå millionsalget.

Sara Blædel bor i New York nu for at forfølge sin amerikanske karriere, men hun gik glip af sin søns køreprøve og nyerhvervede kørekort.

Alt er naturligvis et valg og med valg kommer fravalg. Jeg forsøger på ingen måde at sige, at deres valg var forkerte. Det var deres valg. Men tænk lige igennem, om du egentlig, dybest set, ønsker det liv du tror, du drømmer om.

Sæt et mål du ønsker at få opfyldt

Da jeg udgav min første krimi i 2012 havde jeg mindre børn. Jeg havde (og har) også en mand, der er væk hjemmefra fra mandag til fredag de fleste uger, og ingen bedsteforældre, der kan træde til og hjælpe med børnene. Det var derfor ikke realistisk med et internationalt gennembrud. Selv oplæsninger og foredrag i Danmark måtte jeg ofte sige nej tak til.
Var det ærgerligt?
Ja, det var det da, men fortryder jeg det?
Nej, for jeg ville ikke blive lykkelig, hvis det betød, at jeg måtte gøre mine børn ulykkelige. Det er ikke sådan et liv, jeg ønsker. Så vil jeg hellere affinde mig med at sælge lidt færre bøger.

Opsagde mit karrierejob

Da jeg sagde mit karrierejob op for halvandet år siden, var det fordi jeg følte et meget stærkt kald til virkelig at forfølge forfatterdrømmen. At få mulighed for at opbygge en hverdag, hvor der var plads til både mit forfatterskab og mine børn. Jeg ønskede mere tid sammen med dem og mere tid til at skrive. Åbenbart var det første ønske stærkere end det sidste, for jeg skal love for, jeg fik mere tid med mine børn! Begge mine børn har været alvorligt syge. I lange perioder har jeg været mere sygeplejerske end forfatter. Jeg har været sammen med dem i døgndrift. På sygehuse, holdt i hånden ved sengen, tilberedt livretter og skiftet sengetøj.

Trinene er forklaret i bogen “Genvejen til succes som forfatter”.

Intet drømme-forfatterliv

Det blev ikke det forfatter-drømmeliv, som jeg havde forestillet mig. Jeg måtte aflyse foredrag, undervisning og oplæsninger. Sætte mine egen behov bagest i rækken. Det var åbenbart ikke min tid endnu. Men dét, at jeg havde opsagt mit job, gjorde, at jeg kunne være der for mine børn, da de havde allermest brug for det. Hvis jeg var fortsat i jobbet, var jeg med sikkerhed blevet fyret pga for meget fravær.

Ved en skillevej

Jeg kan mærke, at jeg står ved en skillevej. At jeg snart bliver nødt til at træffe et valg. Vil jeg virkelig det forfatterskab eller ej? Er jeg klar til de forpligtelser, der følger med? For hvis jeg skal op på næste trin på forfattertrappen, så bliver jeg nødt til at være mere væk hjemmefra.

Hvad er du klar til at sige farvel til for at sige velkommen til drømmen? Og er det den rigtige drøm?

Du kan læse mere om at forfølge din drøm i “Genvejen til succes som forfatter”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.