Var det forkert at tro jeg skulle være forfatter? 7 tegn på at du skal være forfatter

Overvejer du nogen gange om det er meningen, at du skal være forfatter? Hvis du endnu ikke er forfatter, kan det være du drømmer om det og leder efter tegn på at Universet forsøger at guide dig i retningen af at skrive og skabe en forfatterkarriere. Hvis du allerede har kastet dig over forfattergerningen, kan det være du tvivler på dig selv. Tænker at du ikke er god nok, fordi du endnu ikke har fået en god anmeldelse fra andre end din mor og din bedste veninde, eller kun har solgt fem bøger, eller det ikke er lykkedes dig at få udgivet noget endnu. Så leder du måske efter tegn på om det var forkert af dig at forsøge dig med forfatterskabet. Aller dybest inde ved du sikkert godt, at du brænder så meget for skriveriet at du ikke kan lade være med at skrive, men tvivlen sniger sig alligevel ind på dig fra tid til anden.

Var det forkert af mig at tro, at jeg skulle være forfatter?

Næppe. Hvis du læser dette, er der ret stor sandsynlighed for at du har en stærk flamme i dit indre, der ved at du har noget på hjerte. Du har noget, der skal ud til verden. Noget der er nogen, der mangler. Hvad enten det er en fagbog eller en dyb roman. Derfor får du her syv tegn på at du skal være forfatter. Mon ikke du kan genkende et par?

1.Tvivl

Alle forfattere har den. Selv de største.

Our doubts are traitors,
and make us lose the good we oft might win,
by fearing to attempt.

Willian Shakespeare

Hvis du læser interviews med forfattere (jeg læser dem så ofte jeg kan komme til det. Der er altid noget at lære af andre forfattere), er du også stødt på tvivlen. Den lurer altid. Hvis du ikke havde noget på hjerte, ville tvivlen slet ikke begrænse din skrivning, for du ville slet ikke skrive. Kunsten er, ikke at lade den begrænse dig og holde dig nede, men at bruge den konstruktivt til at blive bedre.

2.Inspiration

Inspiration er en pudsig ting. Det er nok et af de hyppigste spørgsmål forfattere får fra andre: Hvor kommer inspirationen fra? For den kommer kun til dem, der kan gøre brug af den. Og det sjove er, at jo mere du bruger den inspiration, der kommer til dig, desto mere inspireret bliver du. Sæt dig til tasterne og skriv, så skal det nok komme. Hvis du føler sig inspireret til at skrive, så begynd i dag. Lad være med at udskyde det, for der kommer aldrig et perfekt tidspunkt, hvor der ikke er andet, der kræver din opmærksomhed.

3.Drømme

Jeg mener ikke dem, du har om natten, men dem der kommer til dig, når du falder i staver på arbejdet eller midt i kartoffelskrælningen. Drømme, der handler om at du er forfatter, får udgivet en bog, signerer bøger for glade, forventningsfulde læsere og deler din tid mellem at skrive og researche om spændende emner.

If you can dream it, you can do it.

Walt Disney

4.Misundelse

Den lever sikkert i det skjulte, måske endda uden du er klar over det. Den kan komme til udtryk ved at du tæske-kritiserer andre forfattere, fordi hvis de ikke er bedre end det, så har de da ikke fortjent at gøre det du så gerne ville, vel? Eller ved at du smugkigger ind i kendte forfatteres liv ved at følge dem på sociale medier, men aldrig liker eller kommenterer noget, for der var nødigt nogen, der skulle opdage, at du misundte dem deres liv. Måske ville du egentlig gerne tale med nogen om de ting du ser dem gøre på de sociale medier, eller diskutere deres seneste værk med nogen, der forstod dybden, lige som dig, men du kender ingen, der interesserer sig for det. Hverken dine venner eller familie interesserer sig for litteratur eller skrivning, sådan som du gør.

Du kan godt se, hvor kraftigt et argument det er for, at du har dét, der skal til, ikke?
Så se at få meldt dig ind i en lokal forfatterforening (Dansk Forfatterforening har lokalafdelinger flere steder i landet, det samme har NewPub) eller læseklub, og kom så i gang med at skrive!

5.Undskyldninger

De står sikkert i kø. Undskyldningerne for, hvorfor du ikke kan skrive, men når først du kommer i gang, bliver de af en anden karakter. Så vil dette nemlig være den undskyldning du oftest hører dig selv bruge, når dine venner vil have dig med i byen eller der er en familiefest: Jeg skal skrive. Du føler dig måske endda uden for, når du tager med, for ingen i din omgangskreds interesserer sig for det du interesserer dig for. Du synes måske endda de er overfladiske elle rat du må være af en helt anden art end dem. Stol på dig selv. Hvis du mærker, at du er nødt til at skrive, så skriv.

6.Længslen

Den kalder på dig dybt inde fra. Følger dig i alt, hvad du gør, holder dig måske endda vågen om natten. Længslen efter at give dig hen til skriveriet. Længslen efter at lade fingrene danse hen over tastaturet, mens ordene flyder i en lind strøm. Det føles som den dybeste forelskelse. Som om nogen har fyldt noget i dit hjerte, der får det til at slå i en anden takt. Det er meningen denne længsel skal få dig til at handle. Lad længslen tage dig derhen, hvor det er meningen du skal.

Glam alt om uddannelse, gør og bør. Følg dit hjerte og udfri længslen fra fængslet du holder den fanget i ved ikke at skrive. Det er ikke sikkert du opnår resultater med det samme, men så længe du følger dit hjerte kan det ikke gå helt galt.

7.Perfektion

Du kender det sikkert mange steder fra i dit liv. Når der er noget, der virkelig betyder noget for dig, skal det også være perfekt. Derfor holder du måske endda dig selv tilbage, sletter det hver gang du har skrevet en sætning. Omformulerer i det uendelige. Fordi du synes det skal være perfekt. Du er sikker på at det ikke bliver værdsat, hvis det ikke er perfekt. Men perfekt eksisterer ikke. Den dag alt bliver perfekt, går Jorden under, for uden udvikling kan intet eksistere. Og noget der er perfekt kan ikke blive bedre. Så lær at styre efter “godt nok” i stedet for perfekt. Du opnår aldrig perfektion og det er da ærgerligt ikke at lade dét særlige, du har at dele med verden, komme ud, så andre kan få glæde og gavn af det, bare fordi du venter på perfektion.

Ønsket om at det skal være perfekt er et tegn på at det betyder noget for dig og det er godt, det betyder at du gør dig umage, men lad det ikke begrænse dig.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comments on Var det forkert at tro jeg skulle være forfatter? 7 tegn på at du skal være forfatter

 1. Nitro Pro Build
  9. juni 2018 at 4:18 (5 år ago)

  I absolutely love your site.. Pleasant colors & theme.
  Did you make this website yourself? Please reply back as I’m trying
  to create my own personal blog and want to find out where you got this from or what the theme is named.
  Kudos! http://farsicad.com/download/?nitro_pro_build_73162

 2. Nanette Nielsen
  9. juni 2018 at 11:12 (5 år ago)

  Very interesting!
  I have chosen to leave a reply, but I wan*t ” like ” it with the envy because I am afraid to commit me to write with you and receive different things.
  But I my heart has been permeated with envy, but it not about writing.
  It’s about planes and pilots. and I goy praised for some of the things, but I have not the patience for sit down a whole day and write, and write.

 3. gittemie
  21. juni 2018 at 14:16 (5 år ago)

  I use Paisley from Bluchic